1.Hafta – 1.Trimester Dönemi


Merhaba Anneler, işte 9 ay 10 günlük uzun bir maraton sizin için başlıyor. Muhtemelen bu haftalarda hamile olduğunuzu bilemezsiniz. Hamilelik kişiden kişiye birkaç hafta fark göstermekle beraber 40 kadar sürmektedir. Gebeliğiniz en şanslı sperm hücresi ile yumurtanızın birbiri ile buluşması ile başlamaktadır. Gebelik başlangıcı için en son adet tarihinizin başlangıcı esas alınarak hesaplanır.

İlk 4 haftaya kadar aslında gebelikten bahsetmek çokta doğru değildir. Çünkü adet tarihinizden 2 hafta sonra yumurtlama gerçekleşir ve döllenme gerçekleşmeye bu haftadan sonra başlar. 3’üncü haftada rahme doğru hareket ile geçer ve ancak 4’üncü haftada rahime ulaşılır ve yerleşir.


Yukarıda bahsettiğimizden de anlaşılacağı üzere hamileliğin ilk haftalarında gelişmeler annenin vücudunun hamileliğe hazırlanması yönünde gerçekleşir. Vücut tıpkı bir fabrika her hücre her yapı ilk defa olsa dahi ne yapacağını bilir ve ona göre hümmalı bir çalışmanın içerisine girer. Gerekli hormonal değişim gebeliğin ilk haftasından başlar ve anne olana kadar devam eder. Doğumdan sonra devam eden hormanal değişik, vücudumuza tamamen yerleşmiş olur. Söz konusu bu değişim artık bizim genç bir kız değil de Anne olduğumuzun göstergesidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Download

Bumerang - Yazarkafe

Blockquote